Volg mij ook op: De Ontdekking op Facebook De Ontdekking op Twitter De Ontdekking op Linkedin

Op de hoogte blijven?

In balans met hooggevoeligheid

​Sommige mensen zijn gevoeliger voor prikkels van buitenaf. Zij voelen stemmingen van anderen heel goed aan.  Zij kunnen ontroerd worden door mooie muziek of prachtige kunst. Opmerkingen van andere personen kunnen harder binnen komen dan bij een gemiddeld persoon. Drukke mensen massa’s worden vaak vermeden, harde muziek vinden ze niet prettig en felle lichtflitsen vermijden ze liever. Zij vinden het lastig om met plotselinge veranderingen om te gaan. Raken overprikkeld en ervaren hierdoor eerder gevoelens van spanning of angst. Zij kunnen ook intens blij worden van een lief en welgemeend compliment of een aangename verassing en ze zijn heel intuïtief.

Dit zijn een paar kenmerken van hooggevoeligheid. Herken jij je hierin?

​Hooggevoeligheid is een karaktereigenschap en zeker geen ziekte. Het kan enorme voordelen opleveren maar wanneer je hier geen gebruik van maakt kun je het als een last gaan ervaren. Misschien heb je vaak uit je omgeving gehoord dat je te emotioneel bent, dat je verlegen bent of dat je vaak gepest bent, omdat je anders was dan de gemiddelde persoon. Het zou kunnen dat je daardoor je gevoel diep hebt weggestopt en je zo bent gaan aanpassen zodat je wel bij de groep hoorde. Wellicht ervaar je momenten van eenzaamheid en nemen de negatieve gevoelens over jezelf en de wereld om je heen toe.

Wil jij ook leren omgaan met je hooggevoeligheid en in je kracht komen te staan?

Vanuit mijn eigen ervaring en expertise begeleid ik jou op weg naar heling van het verleden en de liefde voor jezelf. Zodat jij je ware zelf leert kennen. Wij gaan van de verwarring die je nu ervaart naar simpel en duidelijkheid. Je leert je eigen grenzen kennen en je grenzen te stellen zodat je dicht bij jezelf kunt blijven. Je gaat een leven creëren op jouw behoeften en verlangens. Je unieke talenten worden zichtbaar. Blokkades gaan wij helen en niet helpende overtuigingen gaan wij transformeren naar helpende overtuigingen. Vanuit het denken naar het doen. De verbinding met je hoofd, hart en ziel weer herstellen zodat deze weer in balans komen.

Zeg jij ook, ja dat wil ik heel graag. Wil jij ook ontdekken wat je kwaliteiten zijn, hoe je om kunt gaan met je hooggevoeligheid en hoe je dit in jouw leven kan integreren? Wil jij je leven weer leven vanuit passie en vrijheid? Pak jij nu je verantwoordelijkheid om je leven zo vorm te geven zoals jij dat wilt, zoals het bij jou past?

Dan nodig ik je graag uit voor een gratis kennismakingsgesprek.

In het kennismakingsgesprek luister ik naar jouw verhaal. Ik weet uit ervaring hoe fijn het kan zijn om je verhaal te delen. Ik ben jouw luisterend oor. Ik luister naar jouw obstakels in je leven en ook naar jouw verlangens en behoeften. Wanneer wij beiden voelen dat wij samen kunnen gaan werken aan jouw heling dan plannen wij een eerste afspraak.

Wees welkom prachtig mens, je bent het meer dan waard!

Liefs Marieke

Let your light shine so brightly that others can see their way out of the dark

Katrina Mayer