Volg mij ook op: De Ontdekking op Facebook De Ontdekking op Twitter De Ontdekking op Linkedin

Op de hoogte blijven?

Mijn innerlijke kind

7 november 2017 • Innerlijk kind

Ik lig in mijn wiegje

Het is koud en donker. Ik begin te huilen maar er komt niemand, ik ben bang, want ik lig hier zo alleen en er komt niemand. Ik ga nog harder huilen. Toen ik ouder was kreeg ik te horen dat ik veel huilde en dat mijn ouders mij ver op een kamertje hadden gelegd. Zij hadden hun rust nodig! Ik heb honger en wil graag eten, dicht bij mama zijn. Mama is er niet en ik krijg de fles van de oppas. Wanneer ik iets ouder ben zegt mama, ik was druk en om borstvoeding te geven was lastig, want ik moest papa helpen in zijn praktijk. Ik ben een lastig kind! Wij zijn op visite bij vrienden van mijn ouders. Mijn broer en ik staan in de tuin. Ik zie een vijver met hele grote bladeren. Daar wil ik op staan en ik val in de vijver. Mijn broer springt mij achterna en mijn moeder haalt ons uit de vijver. Papa en mama zijn boos op elkaar omdat dit is gebeurd. Ik denk dat het mijn schuld is dat zij ruzie hebben. Ik maak mijzelf heel klein, bijna onzichtbaar, ik doe er niet toe.

Ik speel graag in mijn eentje buiten, rustig in mijn eigen wereld. Ik hou niet van veel mensen om mij heen, vindt dat veel te druk. Mijn ouders zeiden vaak tegen andere mensen, “onze dochter is verlegen” (Hooggevoelig)
! Dit zijn van die momenten hoe je als kind gekwetst kunt worden en je eigen overtuigingen gaat maken en vooral gaat geloven!

Mijn innerlijke kind is gekwetst.

Er werd voor mijn gevoel niet naar mij en mijn behoeftes gekeken. Ik werd als lastig bestempelt, verlegen, anders dan andere kinderen en ik moest mij ook nog gedragen, denken en voelen zoals mijn ouders dat graag wilde. Ik was de dochter van de huisarts. Goed je best op school doen, ook eens iets voor anderen doen, dat hoort zo etc. Ik was de weg kwijt, wist niet meer wie ik was. Ik vertrouwde niet meer op mijn gevoel want mijn ouders zeiden altijd iets anders. Deze pijn heb ik heel diep weggestopt. Ik was een echte pleaser geworden.

Als de ander gelukkig is dan ben ik dat ook. Op deze manier dacht ik dat ik dan de liefde en waardering zou ontvangen waar ik zo naar op zoek was. Het gevoel dat ik er ook toe doe, dat ik er mag zijn. Dat er ook van mij gehouden wordt. Maar het bleef uit.

Heling

Ik kwam in aanraking met innerlijk kind werk. Een weekend lang mocht ik verbinding maken met mijn innerlijk kind. Vanuit liefde en warmte. Ontstond er inzicht en bewustwording van mijn pijn. Dit mocht ik voelen en delen, ik werd gehoord en gezien. Mijn innerlijk kind kon ik voorzien in haar behoefte, wat zij op dat moment nodig had. Vooral veel liefde en dat zij er mocht zijn, ze is het waard, ik ben het waard. ik mocht weer kind zijn met mijn eigen grappen en grollen. Lekker spelen. Ik kon mijzelf zijn en ontdekte dat ik goed ben zoals ik ben. Dat ik mijn innerlijke kracht, licht en liefde mag inzetten voor mijzelf en om andere mensen te begeleiden op hun helende reis.

Deze hele mooie ervaring gun ik jou ook. Het werkt zo helend.
Wanneer je liefdevol voor jezelf kunt zijn kun je dat ook voor de ander.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let your light shine so brightly that others can see their way out of the dark

Katrina Mayer