Volg mij ook op: De Ontdekking op Facebook De Ontdekking op Twitter De Ontdekking op Linkedin

Op de hoogte blijven?

Niets is mij te gek!

7 november 2017 • Burn out

Niets is mij te gek.

Een drukke baan voor 24 uur maar dat waren al gauw 32 uur. Het gezin draaide volledig op mij. Mijn man had een eigen bedrijf en was daardoor lange dagen op pad. Daarnaast ging ik ook 4x in de week naar de sportschool en had ik een eigen webshop met zelfgemaakte spullen voor baby’s en kinderen, waar ook veel tijd in ging zitten. Alles deed ik zelf. Hulpvragen? Durfde ik niet. Nee zeggen kon ik niet. Ik zorgde altijd voor de ander. Met mij ging het altijd goed en altijd deed ik nog iets meer mijn best, dan zou men mij vast aardig vinden dacht ik. En wanneer ik volgens de ander iets verkeerd had gedaan of gezegd, dan schaamde ik mij zo enorm en ging dus nog meer pleasen. Daarnaast nog een paar grote life events in een korte periode en mijn burn-out begon zich zichtbaar te uiten.

Ach ik was alleen maar chronisch moe en in de war. Dat gebeurt iedereen toch wel eens.
Na de vakantie wordt alles beter, dacht ik.

Ik was volledig mijzelf kwijt. Gevoel was lastig dus dat verstopte ik. Luisteren naar mijn intuïtie deed ik al helemaal niet meer. Dat klopte toch niet volgens mijn ratio. De gedachten stroom werd alsmaar heviger en heviger. Ik was steeds vaker ziek, verkouden of chronisch moe. Zelfs toen mijn lichaam 24 uur per dag onder hoge spanning werkzaam was en ik nauwelijks meer kon lopen wilde ik nog door gaan, want met mij ging het altijd goed. Stel je voor dat zij mij zwak vinden of dat ik niet goed genoeg ben. Tot de dag dat ik letterlijk in elkaar zakte. Dat ik met ondersteuning naar de huisarts ben gegaan en die zei:

Mevrouw: wat is het ergste dat er kan gebeuren als u nu aan u zelf gaat werken in plaats van anderen te pleasen. De wereld draait ook wel door zonder u!

Dit was de eyeopener die ik nodig had op dat moment.

Mijn innerlijke reis begon. Tijdens deze periode heb ik zoveel over mijzelf en mijn verleden geleerd. Ik ben gaan luisteren naar mijn intuïtie, mijn innerlijke stem. Ik werd mij bewust van wie ik was, waar mijn overtuigen en pijn vandaan kwamen. Dat ik deze mocht loslaten zodat mijn energie weer kon gaan stromen. Voelde dat ik mocht gaan leven zoals ik dat wilde en mijn lichaam begon zich weer te helen. Ik werd krachtiger. Het was niet altijd makkelijk en tijdens deze reis heb ik heel wat stormen meegemaakt. Het belangrijkste is dat ik mijn missie en passie heb ontdekt.

ik leef vanuit liefde, voor mijzelf, mijn kinderen en de mensen om mij heen. Elke dag motiveer en inspireer ik mijzelf om persoonlijk te groeien en te ontwikkelen. Met mijn humor en mijn innerlijke wijsheid creëer ik het leven wat ik wil.

Ik weet wat een burn-out met je doet. Ik weet ook dat je er sterker uit kunt komen ook al zie je dat nog niet.
Met gerichte aandacht, vertrouwen en liefde begeleid ik je door jouw proces.
Maken wij een plan wat op jouw is afgestemd.
Jouw doel wordt helder.
Onbewust wordt bewust zodat er inzicht, heling en verandering kan plaats vinden.
Je zelfvertrouwen neemt toe.
Creëer het leven wat jij wilt.


Een reactie op “Niets is mij te gek!

  1. Michel schreef:

    Ziet er mooi uit.
    Mooie teksten en rustgevende vormgeving en afbeeldingen.
    Groetjes Michel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let your light shine so brightly that others can see their way out of the dark

Katrina Mayer