Volg mij ook op: De Ontdekking op Facebook De Ontdekking op Twitter De Ontdekking op Linkedin

Op de hoogte blijven?

Over Marieke

Het mooiste wat je kunt worden is jezelf!

​Toen ik in 2013 in een burn-out zat werd mij al vrij snel duidelijk dat ik hooggevoelig ben. Er vielen zoveel kwartjes op hun plek. Eindelijk werd ik echt gehoord en gezien. Ik was mijzelf de afgelopen jaren behoorlijk kwijt geraakt en wist niet meer wie ik echt was. Al van jongs af aan ben ik opgevoed met: doen en gedragen zoals het hoort, wat er van je verlangt wordt. Zonder dat er gekeken werd naar mijn behoeften en verlangens. Mijn gevoel heb ik heel diep weggestopt en ik ben het leven gaan leven waarvan ik dacht dat het zo hoorde. Deed wat de ander van mij verlangde met als resultaat dat mijn lichaam en ziel gingen ingrijpen. ​In 2012 heb ik gekozen voor mijzelf​. Dat betekende einde huwelijk. ​Het begin van mijn ​interne ontdekkingsreis, wie ben ik in de kern van mijn ziel en​ heling van het verleden. ​Mijn hooggevoeligheid als kracht te omarmen. Ik leefde voornamelijk vanuit mijn denken, mijn ego in plaats van ook gebruik te maken van de signalen van mijn lichaam. Ik was een kei in het aanvoelen van emoties van anderen maar dacht dat dit mijn eigen emoties waren en dat het allemaal betrekking op mij had. Mijn brein maakte echt overuren en ik was constant in gesprek met mijzelf. Kan ik dit wel, ben ik wel goed genoeg, wat zullen zij wel niet van mij vinden. Opmerkingen die gemaakt werden kwamen heel hard bij mij binnen. Ik werd kleiner en kleiner en voelde mij vooral niet genoeg om ook maar van enige betekenis voor de ander of de wereld te zijn. ik had mechanismen ontwikkeld die mij heel goed hadden geholpen om de pijn uit het verleden niet te hoeven voelen en gingen nu tegen mij werken. En dan had je nog die extreme vermoeidheid die​ mij enorm kon overvallen.

​Ik ben mij vanaf dat moment gaan verdiepen in hooggevoeligheid en burn-out. De eerste stap die ik heb genomen was het erkennen van mijn hooggevoeligheid.

De pijnen en angsten uit het verleden ben ik gaan helen. Stap voor stap ben ik gaan werken om de balans tussen denken, voelen en doen te herstellen. Rust, regelmaat en duidelijkheid zijn belangrijke factoren die ik nodig heb om bij mijzelf te blijven en niet overprikkeld te raken.
Mijn spontaniteit en creativiteit stromen weer. Ik weet wie ik ben, wat ik nodig heb en wat ik wil . Hoe ik bewust voor mijzelf kan zorgen en mijzelf lief heb. Meditatie en yoga horen nu bij mijn dagelijkse activiteiten. Het brengt mij in contact met mijn intuïtie en lichaam. Het helpt mij om niet de hele dag in mijn hoofd te zitten en goed te luisteren naar mijn lichaam waardoor ik rust ervaar in mijn leven. Door bewust in mijn lichaam aanwezig te zijn kan ik vanuit oprechte liefde en vertrouwen de verbinding met mijzelf en met de ander aangaan. De liefde voor mijzelf die ik elke dag mag voelen en vergroten maakt dat ik ga stralen.

​Vertrouwen op mijn innerlijke kracht en alle wijsheid die al in mij zit. Ik geloof dat je die levenslessen op je pad krijgt die je aankunt maar wanneer je alle lessen negeert dan grijpt het universum in en kan je letterlijk ziek worden. In mijn geval burn-out. Je hebt een prachtig instrument, namelijk je lichaam, je hart, je intuïtie. Wanneer deze in verbinding met elkaar zijn kun jij je leven in vrijheid leven en het leven gaan creëren zoals jij dat wilt. Mijn kernwaarden zijn: liefde, eerlijkheid en openheid, vertrouwen, plezier en vrijheid!
Ik heb een ruime ervaring in de zorg waardoor ik weet wat voor heftige situaties je mee kunt maken en hoe jij je staande houdt als hooggevoelig persoon en met alle liefde je werk kunt doen.

Positive thinking isn’t about expecting the best to happen every time but, accepting that whatever happens is the best for this moment.

Ik begeleid jou intuïtief met al mijn liefde en innerlijke wijsheid.
​De begeleiding is op jou afgestemd, immers ieder mens is uniek met zijn eigen pijnen, angsten, verlangens en behoeften.
Er ontstaat inzicht in je ​blokkades en overtuigingen zodat deze geheeld kunnen worden.​
Door contact met je lichaam te maken en te luisteren naar de signalen van je lichaam kun je vertrouwen op je intuïtie.
Jouw bewustzijn wordt vergroot waardoor je kunt gaan genieten van je innerlijke vrijheid.
Het vuurtje in je hart wordt aangewakkerd zodat jij het leven kunt creëren wat bij jou past.
Je krijgt simpele oefeningen mee en huiswerkopdrachten zodat je het nieuw geleerde direct kunt toepassen.

​Liefs Marieke

Let your light shine so brightly that others can see their way out of the dark

Katrina Mayer