Volg mij ook op: De Ontdekking op Facebook De Ontdekking op Twitter De Ontdekking op Linkedin

Op de hoogte blijven?

Over Marieke

Het mooiste wat je kunt worden is jezelf!

Het is voorjaar 2017. De zon schijnt en het is lekker warm. Ik geniet van de warmte en de rust. Loop naar buiten met een glas wijn en ga lekker languit in mijn zitzak zitten. Blijdschap stroomt door mijn lichaam. Ik heb mijn examens gehaald van mijn opleiding tot psychodynamisch therapeut. Ik realiseer mij wat een enorme mooie en positieve ontwikkeling ik heb meegemaakt.

​Was het makkelijk? Dat niet.
Het was het wel meer dan waard!

Opgegroeid in een klein dorp waar mijn vader huisarts was en mijn moeder de vrouw van. Een paar jaar later is mijn vader psychiater geworden. Ik moest voldoen  aan het perfecte plaatje, “de dochter van”. Netjes en beleefd zijn, goed je best doen op school, rekening houden met anderen, vooral geen grote mond, doen zoals het hoort, zoals de maatschappij van je verwacht. Netjes binnen de lijntjes kleuren, luisteren naar wat je ouders zeggen en het kan altijd beter!


Ik kreeg stempels als verlegen, lastige puber, ongehoorzaam en onverantwoordelijk.

Zelf vond ik het wel meevallen. Ik was anders dan anderen, voelde meer, dacht meer over dingen na, was nieuwsgierig en was ook graag alleen om de dag te verwerken. Doordat ik in een hokje werd geplaatst voelde ik mijzelf steeds onzekerder worden. Ik vond de wereld overweldigend, lawaaierig en begreep soms de mensen niet. Het kudde gedrag. Ik wilde anders. Ik heb mijn gevoel heel diep verstopt en ben het leven gaan leven waarvan ik dacht dat het zo hoorde. Vanuit mijn ratio en mijn gevoel achter slot en grendel. Ik kon echter maar niet begrijpen dat dit het leven was. Er was toch wel meer.

In 2011 werd er een vuurtje in mij aangewakkerd. Ik kwam in aanmerking met coaching. Ik mocht bij mijn werkgever zelf gaan coachen. Dit heeft mij doen besluiten om de opleiding psychologie & coaching te gaan volgen en daarna de opleiding tot psychodynamisch therapeut. Op dat moment begonnen er kwartjes te vallen. Er ontstond begrip, bewustzijn, zelfinzicht en ik kon weer voelen. Vertrouwen op mijn intuïtie. Het resultaat is: dat ik het bekende roer heb omgegooid en nu leef vanuit mijn zijn. Hooggevoelig, bewustzijn, liefde voor mijzelf, intuïtie, groeien, rust, passie en begeleiden zijn elementen die bij mij passen. Dat is wie ik ben in mijn kern.

Positive thinking isn’t about expecting the best to happen every time but, accepting that whatever happens is the best for this moment.

Ik help jou met al mijn liefde en innerlijke wijsheid bij jouw ontdekkingsreis.
Er ontstaat inzicht in je gedrag en overtuigingen waardoor je persoonlijk gaat groeien en overtuigingen creëert die helpend zijn voor jou.
Door contact met je lichaam te maken en te luisteren naar de signalen van je lichaam kun je vertrouwen op je intuïtie.
Jouw bewustzijn wordt vergroot waardoor je kunt gaan genieten van je innerlijke vrijheid.
Het vuurtje in je hart wordt aangewakkerd zodat jij het leven kunt creëren wat bij jou past.

​Naast het werk als psychodynamisch therapeut en coach/trainer,  ondersteun ik medewerkers in de zorg die een traumatische gebeurtenis hebben meegemaakt tijdens hun werk.

​Mijn missie

​Ik begeleid jou op je innerlijke ontdekkingsreis met liefde, vertrouwen en betrokkenheid om de balans tussen je hoofd, hart en ziel te herstellen. Vanuit de liefde voor jezelf ontdek jij jouw innerlijke kracht en wijsheid en ervaar je een leven in vrijheid.

Let your light shine so brightly that others can see their way out of the dark

Katrina Mayer